31 Mayıs 2011 Salı

taze baklalı gül börekler

Taze bakla sevenlerdenseniz bu börek tam size göre.Üstüne de sarımsaklı yoğurt...Nefis mi nefis..


Taze baklalı gül börekler:


* 2 yufka
* 2 su bardağı haşlanmış küçük doğranmış taze bakla (yaklaşık 250 g bakladan çıkıyor)
* 1/2 limon suyu
* 1-2 sap taze sarımsak
* 1 sap taze soğan
* kıyılmış dereotu
* tuz
* 1 çay bardağı su+yağ karışımı
* yumurta sarısı


**2 yufka için ölçüler bunlar.yufkanıza göre ayarlarsınız.içten artarsa yoğurt-sarımsakla karışıtırılıp afiyetle yenir.


önce baklaları temizleyip limonlu suda haşlayın.süzüp küçük doğrayın.tavada sarımsak ve soğanı az yağda soteleyin.baklayı ekleyip biraz çevirin soğuyunca dereotunu ekleyip karıştırın.iç hazır.
1.yufkayı yayın.fırçayla yağ+su karışımı sürün.yufkayı önce + şeklinde 4 e sonra da x atarak 8 e bölün.sonuçta 8 tane üçgen olacak.üçgenlerin kenarına 1 er yemek kaşığı içten koyup rulo sarın kenarlarını kıvırmadan içe.ruloyu da kendi etrafında döndürüp gül şeklinde dolayın.tepsiye dizin.diğerlerinide bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fıırnda pişirin.sarımsaklı dereotlu yoğurt yakışır..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...