5 Haziran 2011 Pazar

Yoğurt tatlısı

 Tarifi harika tariflerin sahibi Sibel de gördüğümden beri denemek istiyordum.Kısmet bugüneymiş.Nefis oldu.Teşekkürler Sibel..:)Tarifi aynen aktarıyorum defterime de yıldızlarla ekleyeceğim.
(tarif Kenton kabartma tozu paketinin arkasından)

Malzemeler:

- 3 kahve fincanı yoğurt (suyu süzülmüş)
- 4,5 kahve fincanı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 1/2 kahve fincanı eritilip ılıtılmış tereyağı
- 6 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
* Kahve fincanı = Türk kahvesi fincanı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu kaynatıp, kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyin, 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Şerbet iyice soğuduktan sonra hamuru hazırlamaya geçin.

2. Hamuru hazırlamak için, derin bir kabın içine yoğurdu alın. Pudra şekerini ekleyin, mikserle çırpın. Yumurtaları ve tereyağını ekleyin, çırpmaya devam edin.

3. Kabartma tozu karıştırılmış unu yavaş yavaş ekleyerek mikserin düşük devrinde malzemeler birbirine karışana dek çırpın.

4. Hamuru yağlanmış yayvan bir fırın tepsisine dökün, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.

5. Fırından aldığınız tatlı hamurunu hemen baklava şeklinde dilimleyin (böylece şerbeti daha iyi çeker), soğumuş şerbeti sıcak hamurun üzerine bekletmeden dökün. Üzerini bir tepsiyle kapatarak soğuayana kadar bekletin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...