4 Haziran 2011 Cumartesi

çilekli irmik tatlısı

İrmik tatlısının hafifliği hepimizce malum bir de içine çilek girdi mi harika birşey oluyor.Mevsime göre değişik meyvelerle de yapılabilir benim aklım kirazlıda:) Tarif Sofra dergisinin verdiği çay saati kitabından.
Yarım ölçüsü 20 cm.lik  kelepçeli kalıba denk geldi.Küçük kare borcama da olur.Tam ölçüsü için 26-28 cm.lik kalıp ya da borcam olur diye düşünüyorum.

Çilekli irmik tatlısı:

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi -isteğe bağlı-
  • yarım kg. çilek
üzerine:
  • 2 paket tart jölesi
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker

süt ve şekeri tencereye alıp ocağa koyun.ısınınca irmik ekleyin.karıştırarak pişirin.hindistancevizi ve vanilyayı koyulunca ekleyin 1-2 dk.sonra da alın.2-3 dk.karıştırarak soğutun.karışımın yarısını streç film serili kelepçeli kalıba ya da ıslak kalıba-borcama dökün.üstüne halka dilimlenmiş çilek dizin.kalan tatlıyı dökün.gene çilek dizin.
tart jölesini,şekeri ve vişne suyunu telle çırpın ya da blendırdan geçirin sonra pişirin.aşırı koyu olmasın ve hızlı davranın çabuk donuyor.1 dk.kaşıkla karıştırarak soğutun ve fazla  bekletmeden kalıbın ortasından başlayarak dökün tatlıya.soğuyunca dolaba kaldırın.2-3 saat içinde güzel donmuş olur.dilimleyip servis yapın.
*olduya acele davranamadınız ve jöle dondu o zaman az daha vişne suyu ekleyip ocakta biraz daha yumuşamasını bekleyin.kıvama gelince dökün.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...